Κλιμακώνεται η τουρκική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Κλιμακώνεται η τουρκική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί με κάθε τρόπο να πυροδοτήσει την ένταση τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Κύπρο.

Τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Ρομπόπουλος και Μαρίνος Γκασιάμης, καθώς και ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης.

Όπως τόνισε ο κ. Ρομπόπουλος, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οικονομία της η γειτονική χώρα.

«Χθες είχαμε ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα, ενώ αναζητείται λύση για να δοθεί ρευστότητα στις τράπεζες» σημείωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει και τις σοβαρές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα ο Ερντογάν επιλέγει να στείλει οικονομική βοήθεια στην Παλαιστίνη.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο διπλωματικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις κινήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης εστίασε στις οικονομικές απώλειες που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα η Τουρκία και αυτές που θα έχει με την ματαίωση μεγάλου μέρους της τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό ανοίγει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» στον Ερντογάν για να δημιουργήσει μια κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο νεοθωμανισμός ενδιαφέρεται για την επέκταση ελέγχου του χώρου, με όρους 19ου αιώνα. Και σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ