Κομισιόν: Η συμφωνία για το Brexit η καλύτερη δυνατή, δεν είναι ανοιχτή σε διαπραγμάτευση

Κομισιόν: Η συμφωνία για το Brexit η καλύτερη δυνατή, δεν είναι ανοιχτή σε διαπραγμάτευση

Eπιμένουν οι 27 στο «όχι» τους προς το Λονδίνο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit. H Kομισιόν επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία που συνήφθη είναι «η καλύτερη δυνατή» και δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον. 

Σχολιάζοντας άρθρο γνώμης του Βρετανού υπουργού για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, που καλεί τον Μπαρνιέ να ζητήσει από τους των 27 να αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε προς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει. Μπορούν να υπάρξουν μόνο αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη, που συνοδεύει τη Συμφωνία της Αποχώρησης, όπως εξήγησε. Κάτι τέτοιο όμως δεν ικανοποιεί καθόλου τον Τζόνσον. 

«Μέχρι στιγμής παραμένει αμετάβλητη –αυτή η θέση ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι ανοικτή προς διαπραγμάτευση αλλά είμαστε ανοικτοί στο να συζητήσουμε την πολιτική διακήρυξη» είπε  εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. «Και φυσικά είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με τον πρωθυπουργό Τζόνσον» συμπλήρωσε. 

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Mail on Sunday, ο Μπάρκλεϊ ανέφερε ότι η «πολιτική πραγματικότητα» έχει αλλάξει από τότε που καθορίστηκαν οι οδηγίες προς τον Μπαρνιέ ύστερα από το δημοψήφισμα για το Brexit πριν από τρία και πλέον χρόνια και ότι η εντολή που έχει θα πρέπει να αποτυπώνει αυτές τις αλλαγές.

Ο Τζόνσον επιμένει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία και έχει δηλώσει στο μπλοκ ότι δεν υπάρχει νόημα για νέες συνομιλίες εκτός κι αν οι διαπραγματευτές είναι πρόθυμοι να καταργήσουν το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα που συμφώνησαν με την προκάτοχό του Τερέζα Μέι.

Πηγή: Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ