Οι αρχές του Κονγκό ανακοίνωσαν επίσημα το νέο ξέσπασμα του Εμπολα στην χώρα

Οι αρχές του Κονγκό ανακοίνωσαν επίσημα το νέο ξέσπασμα του Εμπολα στην χώρα

Οι αρχές στο Κονγκό ανακοίνωσαν επίσημα το ξέσπασμα της ενδέκατης επιδημίας του ιού Εμπολα, ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκε νέα εστία σε βορειοδυτική πόλη, εξέλιξη η οποία ήρθε να προστεθεί στη δέκατη επιδημία, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ανατολικές περιοχές από το 2018, καθώς και στην αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό. Η Κινσάσα ζήτησε την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ενημερώνοντας για την επανεμφάνιση του Εμπολα στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Ισημερινού, περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό. Κρούσματα είχαν εντοπιστεί και τον Απρίλιο.

«Ο ΠΟΫ έχει ήδη στείλει ομάδες στην Μπαντάκα για να υποστηρίξει την αντιμετώπιση της νέας επιδημίας του Έμπολα», διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Έχουν εντοπιστεί από την 30ή Μαΐου οκτώ κρούσματα, ύποπτα και επιβεβαιωμένα, τα τέσσερα από τα οποία θανατηφόρα, στη μεγαλούπολη του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, μεγάλο εμπορικό κόμβο στον ποταμό Κονγκό, που έχει αρκετές συγκοινωνιακές συνδέσεις με την Κινσάσα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ετενί Λονγκοντό. «Πρόκειται άμεσα να στείλουμε εμβόλια και φάρμακα», καθησύχασε ο Λονγκοντό.

Η επιδημία είναι η ενδέκατη στην κονγκολέζικη επικράτεια αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός, κοντά στον ποταμό Εμπολα, το 1976. Η ενδέκατη επιδημία του Έμπολα χαρακτηρίζεται βαρύ χτύπημα για το Κονγκό, όπου έχουν ξεσπάσει τρεις επιδημίες του ιού από το 2017. Ταυτόχρονα, οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν επιδημία ιλαράς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους, αλλά και την επιδημία του κορωνοϊού. Οι αρχές μιλούν για 72 νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού επί συνόλου 3.195 κρουσμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS