Κοροναϊός: Με τουλάχιστον 16 άτομα ήρθε σε επαφή ο ασθενής που βρέθηκε με τον ιό στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή που διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό στις ΗΠΑ.

Μετά από έρευνα που έγινε στον 30χρονο ασθενή, διαπιστώθηκε πως κατά την άφιξή του στο Σιάτλ, ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον 16 άτομα, τα οποία ενδέχεται να είναι και περισσότερα. Ωστόσο, ο αξιωματούχος της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας Σνοχόμις, Κρις Σπίτερς, ανέφερε πως κανείς απ’ όσους ήρθε σε επαφή δεν μολύνθηκε, ενώ ο κίνδυνος να έχει εξαπλωθεί ο κοροναϊός είναι πολύ μικρός.

«Ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλός», είπε, προσθέτοντας πως δεν θα τον εξέπληττε το ενδεχόμενο να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή περισσότεροι άνθρωποι.

Το θετικό είναι πως ο ασθενής, ο πρώτος που βρέθηκε με τον νέο κοροναϊό στις ΗΠΑ, τα πηγαίνει καλά και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Ο άνδρας αρρώστησε το Σαββατοκύριακο, έπειτα από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην πόλη Βουχάν της Κίνας, από όπου κατάγεται και διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό τη Δευτέρα. Από την ημέρα που ανακαλύφθηκε η εξάπλωση του κοροναϊού, 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS