Κοροναϊός-Μεταδίδεται από τα τρόφιμα; Τι αποκαλύπτει ο ΠΟΥ

Κοροναϊός-Μεταδίδεται από τα τρόφιμα; Τι αποκαλύπτει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε τον κίνδυνο διάδοσης κοροναϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα.


«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων», είπε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥΕ, Δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του ιού», πρόσθεσε. Η ανακοίνωση του ΠΟΥ έρχεται λίγες ώρες αφότου η Κίνα έκανε γνωστό πως εντόπισε ίχνη κοροναϊού σε φτερούγες κοτόπουλου που εισήχθησαν από την Βραζιλία.

Ο ιός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ. Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν αμέσως σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους. Ολα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ίχνη κοροναϊού και σε συσκευασίες με γαρίδες στην Κίνα

Στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, οι δημοτικές αρχές της πόλης Ουχού ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα τον εντοπισμό του νέου κοροναϊού στις συσκευασίες γαρίδων που προέρχονταν από τον Ισημερινό. Τα πακέτα στα οποία εντοπίστηκε ο νέος κοροναϊός διατηρούνταν σε καταψύκτη εστιατορίου της πόλης.

Είναι η δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουλίου που η Κίνα γνωστοποιεί την παρουσία SARS-CoV-2 σε συσκευασίες γαρίδων από τον Ισημερινό. Τον Ιούνιο μια τεράστια αγορά στο Πεκίνο έκλεισε μετά την εμφάνιση εστίας της επιδημίας νέου κοροναϊού που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους. Ιχνη νέου κοροναϊού είχαν εντοπιστεί εκεί σε σανίδα κοπής σολομού εισαγωγής.

Η Covid-19 είναι μια αναπνευστική νόσος και προς το παρόν τίποτε δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων προϊόντων. Εστίες μόλυνσης έχουν εμφανιστεί από τότε που άρχισε η πανδημία της Covid-19 σε σφαγεία σε διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS