Κοροναϊός-Συνεργασία Πούτιν και Τραμπ για την καταπολέμηση του ιού

Κοροναϊός-Συνεργασία Πούτιν και Τραμπ για την καταπολέμηση του ιού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία συζήτησαν για στενότερη συνεργασία κόντρα στον κοροναϊό, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου.

 «Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κοροναϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και στην οποία προστίθεται ότι «συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτή την κατεύθυνση».

 Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν "μακράς διαρκείας", χωρίς να προσδιορίζει πόσο διήρκεσε

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου , όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές. 

Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον Αμερικανό ομόλογο του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.

 «Όχι , δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Τραμπ ότι ο Πούτιν του ζήτησε την άρση των κυρώσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS