Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη της Νέας Υόρκης

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες καθώς ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ, πολύ λυπηρές», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Πόλης και συμπλήρωσε ότι: «κυριολεκτικά χθες το πρωί ήταν όπως πολύ καιρό πριν, αλλά στη διάρκεια της ημέρας πολλά άλλαξαν και ο κόσμος γύρισε ανάποδα μέσα σε λίγες μόνο ώρες».

Σύμφωνα με τον Μπλάζιο η κήρυξη της πόλης σε έκτακτη ανάγκη του δίνει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να επιβάλλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας, να κλείσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, τους δημόσιους χώρους και να επιβάλλει περιορισμούς τιμών ή να αναστείλει τις πωλήσεις αλκοόλ, κ.α.

Η πόλη έχει πλέον 95 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 με 42 από αυτές τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε.

Περισσότεροι από 1.780 άνθρωποι βρίσκονται σε εθελοντική καραντίνα στην πόλη, ενώ επιπλέον 29 άτομα έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα, ανέφερε, σύμφωνα με το CNBC. Την επόμενη εβδομάδα, ο αριθμός των περιπτώσεων στην πόλη αναμένεται να ανέλθει σε 1.000,πρόσθεσε.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, 'Αντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην πολιτεία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ