Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η αποβίβαση επιβατών από το Diamond Princess - Περίπου 500 εγκαταλείπουν το πλοίο

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η αποβίβαση επιβατών από το Diamond Princess - Περίπου 500 εγκαταλείπουν το πλοίο

Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του Diamond Princess, που είναι σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, ξεκίνησε.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο, αλλά και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, NHK, μετά από 14 ημέρες καραντίνας, περίπου 500 από τους 3.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, αναχωρούν από αυτό. Στο πλοίο έχουν βρεθεί 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα σε μία εστία έξω από την Κίνα, όμως όσοι δεν έχουν μολυνθεί, αποχωρούν σταδιακά.

Αυτοί που αποχωρούν από το πλοίο, είναι οι επιβάτες των οποίων οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν αρνητικές, καθώς δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του. Τα 500 περίπου άτομα θα αποχωρήσουν εντός της ημέρας, ενώ η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Όσοι έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας.

Ηδη έχουν επαναπατριστεί περίπου 300 Αμερικανοί πολίτες από το πλοίο το οποίο είναι σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν και δύο Ελληνες. Από τους 500 περίπου θα αναχωρήσουν, οι 200 είναι υπήκοοι Αυστραλίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες από 56 χώρες. Τελευταίο θα μείνει το πλήρωμα του πλοίου, καθώς αποφασίστηκε να τεθεί εκ νέου σε καραντίνα, μόλις αποβιβαστεί και ο τελευταίος επιβάτης από το Diamond Princess.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ