Κορωνοϊός: Τον Απρίλιο ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο - Ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Τον Απρίλιο ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο - Ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων

Πάνω που τα κρούσματα στη Κίνα από τον κορωνοϊό έδειχναν να μειώνονται αισθητά, στον τελευταίο απολογισμό ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από τις αρχές της χώρας, βρέθηκαν 889 νέα κρούσματα, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με την Τετάρτη (394), με τον αριθμό των νεκρών στην χώρα να φτάνει τους 2.236, καθώς απεβίωσαν άλλα 118 άτομα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Κορωνοϊός: Ξεκινούν τον Απρίλιο οι δοκιμές στο εμβόλιο
Ωστόσο, σταγόνα αισιοδοξίας πρόσφερε η ανακοίνωση αξιωματούχου της Κίνας, πως μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου, για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, Σου Νανπίνγκ ανακοίνωσε πως από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πάνω στο οποίο εργάζονται οι Κινέζοι επιστήμονες εδώ και δύο μήνες. Μόλις θα είναι έτοιμο, θα ξεκινήσουν και οι κλινικές δοκιμές, αλλά δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Απριλίου.

Πρόσφατα και ένας Βρετανός επιστήμονας είχε ανακοινώσει πως προχώρησε σε σημαντική ανακάλυψη στην προσπάθεια δημιουργίας ενός εμβολίου καταπολέμησης του κορωνοϊού, όμως δεν περιμένει να κάνει δοκιμές πριν το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης πόρων. 

Την ίδια ώρα, ο Τζου Τσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν, οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν, οι πιθανότητες νέων κρουσμάτων.

Οι αριθμοί του κορωνοϊού
Μετά τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα του κορωνοϊού έχουν φτάσει τα 2.247, με έντεκα από αυτά να είναι εκτός Κίνας, με τελευταίο ένα θύμα στη Νότια Κορέα. Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά βρεθεί 76.738 κρούσματα, με 18.562 από αυτά να έχουν αντιμετωπιστεί και οι ασθενείς να έχουν πάρει εξιτήριο. Μόνο χθες στη Κίνα, 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης.

Σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 12.065 άνθρωποι, ενώ πιο ήπια είναι η κατάσταση σε 43.864 κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Δύο Αυστραλοί που επαναπατρίστηκαν βρέθηκαν θετικοί
Εν τω μεταξύ, δύο Αυστραλοί υπήκοοι που ήταν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess και επέστρεψαν στην πατρίδα τους με πτήση τσάρτερ από την Ιαπωνία, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μετά από ελέγχους που έκανε η κυβέρνηση της χώρας της Ωκεανίας, επιβεβαίωσε πως τα δύο άτομα έχουν μολυνθεί από τον COVID-19. Οι αυστραλιανές αρχές επαναπάτρισαν 170 υπηκόους της χώρας που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp. Οι επιβάτες αυτοί παρέμειναν υπό περιορισμό στις καμπίνες τους από την 3η Φεβρουαρίου, όταν το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα.

Μετά την άφιξή τους στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, όπου θα περάσουν άλλες 14 ημέρες σε καραντίνα, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. Όσοι είπαν πως δεν αισθάνονται καλά υποβλήθηκαν σε ειδικότερες εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Πάνω από 620 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ δύο άτομα πέθαναν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS