Κορωνοϊός: Τραγωδία με εκατόμβες νεκρών στην Ευρώπη, φόβοι για μεγάλες απώλειες στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Τραγωδία με εκατόμβες νεκρών στην Ευρώπη, φόβοι για μεγάλες απώλειες στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ περνούν πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα θύματα στην χώρα πλησιάζουν τις 10.000, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Δρ. Φαούτσι να προϊδεάζουν τον κόσμο για μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, όπου περιμένουν ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί δραματικά. Μετά την τελευταία καταμέτρηση, 9.618 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα (πάνω από 1.200 το τελευταίο 24ωρο) και 336.830 έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, με τις εκτιμήσεις να λένε πως ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, κάτι για το οποίο υπήρξαν ήδη προειδοποιήσεις.

Ο Τραμπ παρά το γεγονός ότι χαρακτήριζε αρχικά μικρής επικινδυνότητας τον ιό, κάνει λόγο για μια εβδομάδα που θα είναι πολύ δύσκολη, με τον Δρ. Φαούτσι να αναφέρει πως περιμένει η πανδημία να φτάσει στην κορύφωσή της τις επόμενες ημέρες. Στην συνέντευξη Τύπου προσπάθησαν να δώσουν και μία νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως πλησιάζουν στο φάρμακο που θα καταπολεμήσει τον ιό, με τον Τραμπ για πρώτη φορά να μιλά ενωτικά προς τον υπόλοιπο κόσμο, ευχόμενος να ανακαλυφθεί «από οποιονδήποτε» άμεσα το φάρμακο.

Ωστόσο, δραματικά ήταν τα όσα είπε το Σάββατο, προσπαθώντας να προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό για τα επερχόμενα δύσκολα.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», δήλωσε και πρόσθεσε πως «Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή» λέγοντας ότι «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Στο 1,2 εκατ. τα κρούσματα, κοντά στις 70.000 τα θύματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν άλλοι 4.737 άνθρωποι, με το σύνολο τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) να φτάνει τις 69.424. Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 1.272.861, ενώ 262.127 άνθρωποι έχουν γιατρευτεί και 45.619 είναι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ευρώπη, σε συναγερμό η Ιαπωνία

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των νεκρών μειώνεται σταδιακά σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά οι απώλειες παραμένουν μεγάλες. Η Ιταλία έφτασε τους 15.887 νεκρούς, καθώς άλλοι 525 απεβίωσαν χθες, ενώ στην Ισπανία 694 άνθρωποι πέθαναν, με το σύνολο να είναι 12.641. Η Ισπανία πέρασε πάντως την Ιταλία σε κρούσματα, καθώς μετρά 131.646 και είναι στην δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ.

Στην Βρετανία τα θύματα ανέβηκαν κατά πολύ, καθώς 621 άνθρωποι πέθαναν (4.934 σύνολο) και τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 47.000. Ανάμεσα σε αυτά και ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες σε νοσοκομείο για παρακολούθηση, καθώς δεν έχει καταφέρει να συνέλθει.

Στην Γαλλία οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν. 518 νέα θύματα και 8.078 στο σύνολο, σε 92.000 κρούσματα, ενώ στην Γερμανία τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000 χθες (100.023), με τους νεκρούς να φτάνουν τους 1.584. Ασχημη συνεχίζει να είναι η κατάσταση και στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν έχει αποφασίσει περιορισμό μετακίνησης στους νέους, εκτός όσων εργάζονται. Πάνω από 27.000 έφτασαν τα κρούσματα και 574 οι νεκροί, την ώρα που Ολλανδία και Βέλγιο συνεχίζουν να μετρούν πάνω από 100 θύματα καθημερινά. Στην Ολλανδία άλλοι 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (1.766 σύνολο) και στο Βέλγιο άλλοι 164 (1.447).

Εκτός Ευρώπης, στην Ασία ενώ Κίνα και Νότια Κορέα παρουσιάζουν σταθερά ελάχιστα κρούσματα και θανάτους, στην Ιαπωνία η κατάσταση είναι διαφορετική. Με την κυβέρνηση να κατηγορείται πως κρύβει τους πραγματικούς αριθμούς, επισήμως έχουν πεθάνει 85 άνθρωποι και πάνω από 3.600 έχουν βρεθεί θετικοί. Ο Σίνζο Αμπε βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και πιθανότατα σήμερα θα ανακοινώσει για πρώτη φορά έκτακτα μέτρα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ