Σοκ στην Ιταλία: 2.629 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό!

Σοκ στην Ιταλία: 2.629 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό!

Σοκ προκαλεί στην Ιταλία ή είδηση ότι πάνω από 2.600 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού πρ

οσωπικού έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8,3% των συνολικών κρουσμάτων στη γειτονική χώρα!

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και αποδεικνύουν, σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, ότι «ο προστατευτικός εξοπλισμός για τους γιατρούς» και οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη θεραπεία των ασθενών του κορωνοϊού «παραμένουν ανεπαρκείς».

Το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο στην Ιταλία απ’ ό,τι στην Κίνα , αφού το ποσοστό των μολυσμένων γιατρών και νοσηλευτών είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο στην Κίνα, τόνισε ο πρόεδρος του Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα σε ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των μελών του ιατρικού προσωπικού που κόλλησε τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 1.500 μόνον τις τελευταίες οκτώ ημέρες, φθάνοντας τους 2.629! Έτσι τέθηκαν εκτός μάχης -την ώρα μάλιστα που η Ιταλία τους χρειαζόταν κατεπειγόντως - το 0,3% του συνολικού αριθμού των γιατρών.

«Τέρμα τα λόγια: Προστατέψτε επαρκώς αυτούς που πρέπει να μας προστατεύουν», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Gimbe επαναλαμβάνοντας την έκκληση Κινέζων γιατρών που διαπίστωσαν πρόσφατα ότι οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη επαναλαμβάνουν τα λάθη που εκείνοι έκαναν στην αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ουχάν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS