Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα– 78 σε μία ημέρα, τα 74 εισαγόμενα

Ανησυχία προκαλεί στη Κίνα το γεγονός ότι αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα κορωνοϊού, από ανθρώπους που φτάνουν στην χώρα από το εξωτερικό.

Πάνω που κατάφεραν να φέρουν σε έλεγχο τα εγχώρια κρούσματα, αυξήθηκαν αυτά που αφορούν ταξιδιώτες, με τις αρχές να ανακοινώνουν πως χθες εντόπισαν συνολικά 74 σχετικά κρούσματα, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη ημέρα. Επίσης, εντόπισαν και άλλα 4 εγχώρια, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 78. Τα τέσσερα εγχώρια είναι τα πρώτα κρούσματα εντός των συνόρων μετά από πέντε ημέρες. Επίσης, καταγράφηκαν επτά ακόμη θάνατοι, όλοι στην Ουχάν, επίκεντρο της πανδημίας.

Με σχεδόν 82.000 κρούσματα μόλυνσης και 3.277 θανάτους να καταμετρώνται επίσημα, η Κίνα είναι πλέον η χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο πιο σκληρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στην υφήλιο, μετά την Ιταλία. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ανθρώπων που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα έχοντας μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ή των «εισαγόμενων» κρουσμάτων κατά την ορολογία των κινεζικών αρχών, ανερχόταν σε συνολικά 427.

Κορωνοϊός: Πάνω από 9.000 τα κρούσματα στη Ν. Κορέα

Την ίδια ώρα, στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν άλλα 76 κρούσματα, για να ξεπεράσει η χώρα τα 9.000. Συγκεκριμένα, μετρά πλέον 9.037 κρούσματα και 120 νεκρούς, καθώς άλλοι δύο άνθρωποι απεβίωσαν το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, στις Φιλιππίνες ανακοινώθηκαν 39 νέα κρούσματα, με την χώρα να φτάνει τα 501.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS