Κορωνοϊός: Η Δύση σε θρήνο -Εκατόμβες νεκρών καθημερινά σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Η Δύση σε θρήνο -Εκατόμβες νεκρών καθημερινά σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ περνούν πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ώρα που τα θύματα παγκοσμίως ξεπερνούν τις 42.000 (έφτασαν τις 41.146), οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, με την κυβέρνηση να δέχεται πυρά για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην πανδημία.

Μέσα σε ένα 24ωρο οι ΗΠΑ είχαν απώλειες 865 ανθρώπων, με τον απολογισμό των θυμάτων να έφτασε τους 3.873. Η αύξηση είναι τρομακτική αν αναλογιστεί κανείς πως 24 ώρες πριν, οι θάνατοι ήταν 565 και μία ημέρα πριν από αυτήν, ακόμη πιο κάτω.

Πλέον έχουν ξεπεράσει και την Κίνα σε θανάτους, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως αξιωματούχοι ανέφεραν πως ξεμένουν από ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες και μάσκες. Παρά τις πιέσεις που δέχεται ο Τραμπ από κυβερνήτες Πολιτειών και κυρίως από την Νέα Υόρκη, για προμήθειες και προσωπικό, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αρκέστηκε να πει πως αναμένεται να χειροτερέψει η κατάσταση, ζητώντας από τον κόσμο να τηρήσει τους κανόνες αποστασιοποίησης, σε μία πλήρη αναστροφή των όσων επέμενε πως ήθελε να γίνουν, ζητώντας να αρθεί η καραντίνα.

Ανησυχία για τον θάνατο ανήλικων παιδιών

Η θεωρία πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ηλικία και όχι μόνο τους ηλικιωμένους, δυστυχώς έγινε πράξη για άλλη μία φορά χθες. Μετά τον θάνατο ενός 14χρονου στην Πορτογαλία, δύο ακόμη ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα 12χρονο κορίτσι από το Βέλγιο και ένα 13χρονο αγόρι από την Βρετανία. Το κορίτσι στο Βέλγιο είναι το νεότερο στην Ευρώπη που χάνει την ζωή του από τον θανατηφόρο ιό.

Ιταλία και Ισπανία συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς

Στην Ευρώπη η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Αν και παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία (λίγο πάνω από 4.000), άλλοι 837 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τα θύματα πλέον να φτάνουν στη χώρα τα 12.428.

Στην Ισπανία, τα κρούσματα ήταν και πάλι σε υψηλά επίπεδα (7.967 νέα κρούσματα, 95.923 στο σύνολο), με 748 ανθρώπους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 8.464 στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως αναστέλλει τις εξώσεις σε ενοικιαστές, καθώς η χώρα «είναι στα χαρακώματα με τον ιό», όπως τόνισαν αξιωματούχοι. Μάλιστα, η κυβέρνηση απαγόρευσε την διακοπή ρεύματος ή νερού σε σπίτια που υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί, δίνοντας μία ανάσα στους κατοίκους που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Σχεδόν 500 οι νεκροί στην Γαλλία, 381 στην Βρετανία

Στην Γαλλία, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Για άλλη μία ημέρα καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι (499) και κρούσματα (7.578) ξεπερνώντας πλέον τις 52.000 περιπτώσεις μόλυνσης. Και στην Βρετανία οι αριθμοί παρουσιάζουν άνοδο όμοια με αυτή στις ΗΠΑ. Χθες άλλοι 381 πολίτες άφησαν την τελευταία τους πνοή, με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 1.789 θανάτους, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 25.150.

Στις Κάτω Χώρες τα πράγματα είναι εξίσου ανησυχητικά. Βέλγιο και Ολλανδία δε σταματούν να μετρούν νεκρούς, καθώς άλλοι 192 και 175 πολίτες αντίστοιχα εξέπνευσαν, με το σύνολο σε κάθε χώρα να ανέρχεται στους 705 και 1.039 θανάτους αντίστοιχα. Η Ολλανδία έγινε η όγδοη χώρα στον πλανήτη που έσπασε το φράγμα των 1.000 νεκρών από τον κορωνοϊό.

Και στην Τουρκία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλους 46 θανάτους, με την γειτονική χώρα να φτάνει τα 214 θύματα και τα 13.500 κρούσματα μετά τον τελευταίο απολογισμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις σε Ασία, Αφρική, Αμερική

Στην Κίνα, «πηγή» του κορωνοϊού, τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί όσον αφορά τα θύματα και τα κρούσματα, όπως και στη Νότια Κορέα όπου ανακοινώθηκαν 3 νέοι θάνατοι (165 σύνολο) και 101 κρούσματα (9.887). Στο Ιράν η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, καθώς χθες άλλοι 141 άνθρωποι πέθαναν (2.898) και 3.110 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν.

Στην Αμερική πλην ΗΠΑ, το Μεξικό ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα (1.215 σύνολο) και συνολικά 29 θανάτους, ενώ στο Ελ Σαλβαδόρ καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. Στην Αφρική, η Αίγυπτος συνεχίζει να μετρά νεκρούς, καθώς άλλοι πέντε άνθρωποι απεβίωσαν. Στην Σενεγάλη ένα από τα θύματα ήταν ο παλιός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μαρσέιγ στην Γαλλία, Παπέ Ντιούφ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS