Κορωνοϊός: Ρωσική βοήθεια στις ΗΠΑ – Στέλνει μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό

Κορωνοϊός: Ρωσική βοήθεια στις ΗΠΑ – Στέλνει μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό

Ιατρική βοήθεια στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στέλνει η Ρωσία.

Όπως μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση, ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο απογειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από αεροδρόμιο έξω από τη Μόσχα και κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και μάσκες ως βοήθεια προς την Ουάσινγκτον.

Η παροχή βοήθειας προσφέρθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα με τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δέχθηκε με ευγνωμοσύνη τη βοήθεια

Η πτήση αυτή, η οποία οργανώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είναι πιθανό να δεχθεί επικρίσεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν καλέσει τον Τραμπ να πάρει αποστάσεις από τον Πούτιν και υποστηρίζουν πως η Μόσχα χρησιμοποιεί τη βοήθεια αυτή ως εργαλείο γεωπολιτικής και προπαγάνδας για την προώθηση της επιρροής της, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

«Ο Τραμπ δέχθηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για τη ρωσική βοήθεια μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πούτιν.

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 μετέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί εικόνες από το αεροπλάνο την ώρα που απογειώνεται μέσα στο σκοτάδι από στρατιωτική αεροπορική βάση έξω από τη Μόσχα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS