Κορωνοϊός: 362 οι νεκροί - 57 κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: 362 οι νεκροί - 57 κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει ο κορωνοϊός στη Κίνα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 362.

Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, άλλοι 57 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τους 361 νεκρούς στη Κίνα, ενώ υπήρξε και το πρώτο θύμα της επιδημίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες.

Με τον αριθμό αυτό ξεπεράστηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του SARS που είχε ξεσπάσει το 2002, όταν και πέθαναν 349 άνθρωποι. Παράλληλα, οι αρχές στη χώρα ανακοίνωσαν πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 17.205, με τα νούμερα να πολλαπλασιάζονται όλο και πιο γρήγορα, όσο περνάνε οι μέρες.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα Ελληνας στη Γαλλία

Ενας εκ των Ελλήνων που ζούσε στην πόλη Ουχάν, κατάφερε να φύγει από την Κίνα και να μεταβεί στην Γαλλία. Ο Αλεξ Ζαχάρ, ελληνικής καταγωγής, ταξίδεψε για την Γαλλία, όπου και θα παραμείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιό μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για δύο εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα, αλλά και πως κρατούν σε καραντίνα και την εγκυμονούσα σύζυγό του.

«Θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Ελληνες διπλωμάτες, να μας βοηθήσουν, εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου που, όπως σας είπα, είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Επρεπε να φύγουμε γρήγορα».

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Υγείας

Υπό τον φόβο να υπάρξει κρούσμα και στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με τον κορωνοϊό. Μέχρι τώρα εξετάστηκαν επτά περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη, με τις εξετάσεις όλων των ασθενών να βγαίνουν αρνητικές ωστόσο.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στο εξωτερικό

Την ίδια ώρα στο εξωτερικό συνεχίζονται να αυξάνονται τα κρούσματα. Στο Βιετνάμ επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα, με τον αριθμό να φτάνει τους 8. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πως επίσης βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα στην Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 11, με δύο από τα θύματα να είναι ζευγάρι. Μάλιστα, ο ιός μεταφέρθηκε από τον έναν στον άλλο, καθώς ο σύζυγος είχε ταξιδέψει στην Ουχάν και παρουσίασε τα συμπτώματα στην επιστροφή του στην Καλιφόρνια.

Συνεδριάζουν οι G7 για τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ, οι χώρες των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), θα συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 για να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της».

Κορωνοϊός: Ψεκάζουν τους επιβάτες πτήσεων στην Ινδονησία

Απίστευτες σκηνές επικρατούν στα αεροδρόμια της Ινδονησίας, όπου στους αεροδιαδρόμους ψεκάζουν τους επιβάτες μόλις βγουν από τα αεροπλάνα. Χθες επέστρεψε πτήση από την επαρχία Χουμπέι και άπαντες ψεκάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε περιοχή της Νατούνα όπου βρίσκονται σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Τρελή πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας

Εν τω μεταξύ, οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Κίνας έκαναν τρομερή «βουτιά». Μετά την σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές προφανώς σε κατάσταση πανικού λόγω της θανατηφόρας επιδημίας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, είδαν τους δείκτες να παρουσιάζουν τεράστια πτώση 9 μονάδων!

Ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, παρουσίασε πτώση -8,73%, πέφτωντας στις 2.716,70 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο της Σεντζέν, το δεύτερο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Κίνας, ο βασικός δείκτης κατέγραψε πτώση 8,99% στις 1.598,80 μονάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ