Κορωνοϊός: Τρόμος στην Ισπανία με 922 κρούσματα σε 24 ώρες - Φοβούνται ότι «ήρθε το δεύτερο κύμα»

Κορωνοϊός: Τρόμος στην Ισπανία με 922 κρούσματα σε 24 ώρες - Φοβούνται ότι «ήρθε το δεύτερο κύμα»

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα συνολικά 272.421 κρούσματα κορωνοϊού με 2.555 νέες μολύνσεις να καταγράφονται από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, αλλά των οποίων τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιήθηκαν τώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν 922 νέες λοιμώξεις, ανέφερε το υπουργείο, σε σύγκριση με 971 την προηγούμενη ημέρα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα, αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Gurdian, Ισπανοί αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν ότι η χώρα θα μπορούσε να βιώνει ήδη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σημειώνεται ότι κυβερνήσεις χωρών σε όλη την ΕΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που συνεχίζεται η έξοδος των ταξιδιωτών ενόψει της θερινής περιόδου.

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμφανίστηκε «ανήσυχος» σήμερα για την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλές πόλεις της ΕΕ, όπου γενικεύεται η χρήση της μάσκας -όπως στο Λονδίνο και τη Βιέννη-, μολονότι η πλέον πληγείσα ήπειρος παραμένει πάντα η Αμερική, με περισσότερα από 8.000.000 κρούσματα μέχρι σήμερα.

Το ευρωπαϊκό παράρτημα του ΠΟΥ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών «με προσοχή». Αν χρειαστεί, να επιβάλουν και πάλι μέτρα. «Η πρόσφατη αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 σε ορισμένες χώρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης ασφαλώς και είναι λόγος ανησυχίας», είπε μια εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία

Την ίδια ώρα, ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη και ειδικά σε χώρες που τους προηγούμενους μήνες «χτυπήθηκαν» ιδιαίτερα από τον φονικό ιό, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στη Γαλλία ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν 1.000, μια αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορωνοϊού σε μέρη της χώρας.

Σε άνοδο είναι τα κρούσματα κορωνοϊού και στην Γερμανία. Μέσα σε ένα 24ωρο ανέβηκαν κατά 50% περίπου, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 815 νέα κρούσματα, έναντι 569 που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα πριν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ