Κύπρος: Κυβερνητική παρέμβαση για το «αμαρτωλό» μοναστήρι -Ορίστηκαν δύο ποινικοί ανακριτές

Κύπρος: Κυβερνητική παρέμβαση για το «αμαρτωλό» μοναστήρι -Ορίστηκαν δύο ποινικοί ανακριτές

Η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Το παραπάνω συνέβη με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Οι διορισθέντες ανακριτές θα διεξάγουν ανακρίσεις σε συνεργασία με τους ανακριτές της Αστυνομίας και θα διερευνήσουν και τους ισχυρισμούς που «προβάλλονται από τους εμπλεκόμενους, που, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και ισχυρισμούς εμπλοκής μελών της Αστυνομίας και άλλων προσώπων».

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που κυκλοφορούν από τη Μονή Αββακούμ, φαίνεται ιερέας να χτυπάει γυναίκα, ενώ σε άλλη περίπτωση μοναχοί γεμίζουν με… μύρο τον σταυρό που έκανε «θαύματα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ως αποτέλεσμα ισχυρισμών που περιήλθαν εις γνώσιν του για παρουσία μελών της Αστυνομίας και/ή εμπλοκής τους στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, έγινε συζήτηση μεταξύ του κ. Υπουργού και των κ.κ. Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με σκοπό τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των ποινικών ερευνών όσο και την αντικειμενική διερεύνηση και αξιολόγηση των διαφόρων αντικρουόμενων ισχυρισμών που προβάλλονται από τους εμπλεκόμενους, που, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και ισχυρισμούς εμπλοκής μελών της Αστυνομίας και άλλων προσώπων.

»Για διασφάλιση των πιο πάνω, ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Α. Αγγελίδης, ασκώντας την εξουσία που του παρέχει το εδάφιο (2) του άρθρου 4 του Κεφ. 155, αποφάσισε να διορίσει τους κ.κ. Νίνο Κέκκο, Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας και Γιώργο Παπαϊωάννου, Δικηγόρο, ως Ποινικούς Ανακριτές, για να διεξάγουν ανακρίσεις σε συνεργασία με τους Ανακριτές της Αστυνομίας, αναφορικά με ενδεχόμενη διάπραξη οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ