Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στις 15:00

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στις 15:00

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στον Λευκό Οίκο στις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι.

Ο Γκίντλι δεν έκανε καμία διευκρίνιση γα το θέμα στο οποίο θα αναφερθεί ο αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο μεγιστάνας ανέφερε σε μια σιβυλλική ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «μόλις συνέβη κάτι πολύ μεγάλο!».

 


 

Η αναγγελία της «σημαντικής ανακοίνωσης» του αμερικανού προέδρου καταγράφεται αφού, σύμφωνα με το Newsweek, ο Τραμπ ενέκρινε προ ημερών την εκτέλεση στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), τον Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το αμερικανικό Πεντάγωνο περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει. Ωστόσο, Aμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν έφοδο εναντίον του Μπαγκντάντι. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.

Το Newsweek, επικαλούμενο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού ενήμερο για την έκβαση της επιχείρησης, ανέφερε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στην έφοδο.

Ο Τραμπ προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης λόγω της έρευνας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του σε δίκη και πιθανόν ακόμη και στην καθαίρεσή του - κατ’ αυτόν πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών». Συνεχίζει να δέχεται εξάλλου έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποσύρει αμερικανούς στρατιωτικούς που ήταν ανεπτυγμένοι στη βόρεια Συρία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS