Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο «Παλιό Χρηματιστήριο» -«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων» [βίντεο]
Φωτογραφία: Youtube

Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο «Παλιό Χρηματιστήριο» -«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων» [βίντεο]

Μάχη με τις φλόγες στο ιστορικό, παλιό κτίριο του χρηματιστηρίου στο κέντρο της Κοπεγχάγης δίνουν οι πυροσβέστες.

Το Børsen, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης, το οποίο χρονολογείται από το 1625, τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της κορυφής του κτιρίου στην Κοπεγχάγη

Δανοί, σοκαρισμένοι, παρακολουθούν ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης να καίγεται, ενώ σοκ προκάλεσε η κατάρρευση της εμβληματικής του κορυφής.

Κοπεγχάγη: «Δεν είναι δυνατόν να μπούμε μέσα στο κτίριο»

Οι πυροσβέστες απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο μισό κτίριο που δεν είχε ακόμη πάρει φωτιά, δήλωσε ο Jakob Vedsted Andersen, διευθυντής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η πυρκαγιά στο τμήμα του Børsen που φλέγεται δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο. «Ακόμα δίνουμε μάχη με τις φλόγες. Υπήρξαν κάποιες περαιτέρω επιπλοκές. Καθώς οι φέρουσες κατασκευές στο εσωτερικό του κτιρίου καίγονται, οι τοίχοι γίνονται ασταθείς, και σε αυτό εστιάζουμε τώρα», είπε.

Από την πλευρά του ο Tommy Laursen από την αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε: «Δεν έχουμε μπει ακόμη μέσα στο κτιρίο. Κάνει πολλή ζέστη εκεί μέσα, οπότε δεν είναι ακόμη δυνατό να μπούμε μέσα».

Όλοι όσοι βρίσκονταν εντός του κτιρίου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και ορισμένοι έσπευσαν να διασώσουν μερικούς από τους σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής. Ωστόσο, άλλοι φέρεται να βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς. Ο υπουργός Πολιτισμού Jakob Engel-Schmidt δήλωσε ότι 400 χρόνια δανικής πολιτιστικής κληρονομιάς παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι δήμαρχοι της Κοπεγχάγης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Børsen. «Είναι μια τρομερή μέρα. Το Børsen δεν είναι απλώς ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της Δανίας. Το κτίριο αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα, όχι μόνο την τέχνη. Όλα αυτά είναι τώρα στις φλόγες», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

«Ο Δήμος της Κοπεγχάγης θα κάνει ό,τι μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει την ανοικοδόμηση του παλιού χρηματιστηρίου», προσθέτουν.

«Είναι η Παναγία των Παρισίων μας», δήλωσε κάτοικος της Κοπεγχάγης

Ο Ένρικ Γκρέιζ, κάτοικος της πόλης, δεν μπορεί να πιστέψει την καταστροφή. Σοκαρισμένος, κοιτά τη φωτιά. «Είναι η Παναγία των Παρισίων μας», είπε στον δημοσιογράφο του TV 2, Μίκαελ Κράγκελουντ.

«Είναι σοκαριστικό. Είναι μια τραγική μέρα. Όχι μόνο για την Κοπεγχάγη, αλλά και για τη Δανία. Και στα γενέθλια της βασίλισσας. Είναι ένα θλιβερό θέαμα», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ