Μακρόν σε Ερντογάν: "Άσε ελεύθερο τον Γάλλο φωτορεπόρτερ που έχεις φυλακίσει"

Μακρόν σε Ερντογάν: "Άσε ελεύθερο τον Γάλλο φωτορεπόρτερ που έχεις φυλακίσει"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψει στη Γαλλία «όσο το δυνατόν συντομότερα» ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ματιά Ντεπαρντόν που κρατείται στην Τουρκία, επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης χθες (03.06.2017) το απόγευμα μεταξύ των δύο ηγετών, Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι (μεταξύ τους) επαφές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του περί επιστροφής όσο το δυνατόν συντομότερα του Ντεπαρντόν» στη Γαλλία.

Ο Γάλλος φωτορεπόρτερ κρατείται από την 8η Μαΐου από τις τουρκικές αρχές. Για αυτήν την υπόθεση, ο Γάλλος πρόεδρος «διατύπωσε εκ νέου την ανησυχία του» προστίθεται από το Ελιζέ. Χθες Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό ότι «εργάζεται εντατικά» για την απελευθέρωση του Ντεπαρτόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ