Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις μετά τις απειλές του Ιράν για επίθεση στο Ισραήλ

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις μετά τις απειλές του Ιράν για επίθεση στο Ισραήλ

Ενισχύουν την παρουσία τους οι ΗΠΑ-Προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο

Οι HΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

To Iσραήλ κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού και το ιρανικό κράτος έχει εκφράσει την βούλησή του για αντίποινα, μετά την επίθεση.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ως «πραγματικές» και «αξιόπιστες» τις απειλές της Τεχεράνης για επίθεση στο Εβραϊκό κράτος.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενισχύουν την παρουσία τους οι ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή και το USS Dwight Eisenhower έχει σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη και για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού σε περίπτωση που η βία επεκταθεί, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, ανέφερε πριν από λίγο η Daily Mail.

Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πύραυλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αντίποινα για το χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο δίπλα στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν την Παρασκευή ότι μετακινούν «πρόσθετα μέσα στην περιοχή», λίγες ώρες αφότου η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο

Ο Λευκός Οίκος, δια μέσω του εκπροσώπου του, Τζον Κίρμπι, νωρίτερα τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «συνεχή επικοινωνία με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας σχετικά με τη διασφάλιση ότι μπορούν να αμυνθούν απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις».

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει «αλλαγές στη στάση των δυνάμεων» για να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ είναι «κατάλληλα προετοιμασμένες» για οποιαδήποτε ιρανική επίθεση, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Wyn Bowen, καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο Τμήμα Πολεμικών Σπουδών του King's College του Λονδίνου, δήλωσε στο βρετανικό μέσο ότι είναι απίθανο το Ιράν να επιδιώξει να επιτεθεί άμεσα σε στόχους σε ισραηλινό έδαφος, διακινδυνεύοντας μια ανεξέλεγκτη στρατιωτική απάντηση από το Ισραήλ και τον κύριο σύμμαχό του, τις ΗΠΑ.

Αλλά προειδοποίησε επίσης ότι «η ιρανική ηγεσία βρίσκεται υπό σημαντική πίεση να απαντήσει σθεναρά» στην επίθεση στο προξενείο, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια άμεση σύγκρουση, αν και απίθανη, πρέπει να εξεταστεί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ