Να ανακαλέσει κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση

Να ανακαλέσει κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι μίλησε στον πρεσβευτή της Τουρκίας καλώντας τον να απορρίψει "ανακριβείς και μεροληπτικούς" ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γαλλική Γερουσία την περασμένη Τετάρτη.


Στην ακρόαση αυτή, ο πρεσβευτής Ισμαήλ Χάκι Μούσα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευνοεί τον Λίβυο διοικητή Χαλίφα Χάφταρ και δήλωσε ότι τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα.

"Θέλαμε να κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις μαζί του όσον αφορά την πραγματικότητα των γεγονότων, παραλείψεις και ανακριβή και μεροληπτική πληροφόρηση που ανέφερε κατά τη διάρκεια της ακρόασης", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές φον ντερ Μιλ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι έγινε υπενθύμιση στον πρεσβευτή της Τουρκίας για τον "απαράδεκτο χαρακτήρα της τουρκικής συμπεριφοράς".

Νωρίτερα πάντως την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεχμούτ Τσαβούσογλου με δήλωσή του απαίτησε από τη Γαλλία να «ζητήσει συγγνώμη χωρίς όρους και προϋποθέσεις» για το επεισόδιο μεταξύ της γαλλικής φρεγάτας και πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, στα ανοικτά της Λιβύης πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS