Ανακοινώσεις της NASA για UFO -Στη δημοσιότητα τα ευρήματα μεγάλης έρευνας

Ανακοινώσεις της NASA για UFO -Στη δημοσιότητα τα ευρήματα μεγάλης έρευνας

Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τα συμπεράσματα μελέτης για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα -κοινώς, για τα UFO.

Εξάλλου, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που απασχολούν την ανθρωπότητα, για ένα μυστήριο που έχει τροφοδοτήσει αμέτρητες ταινίες, πολλά τραγούδια, βιντεοπαιχνίδια και βιβλία. Το ερώτημα: υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη;

Για να συμβάλλει στην απάντηση τέτοιων ερωτημάτων, η NASA έχει δημιουργήσει μια ειδική επιστημονική ομάδα, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνάς της με αντικείμενο τα ανεξήγητα φαινόμενα στον ουρανό.

«Δύο πιθανότητες υπάρχουν: είτε είμαστε ολομόναχοι στο σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές». Αυτό έχει πει ο Άρθουρ Κλαρκ, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, συνοψίζοντας τη συλλογική επιθυμία της ανθρωπότητας να μάθει περισσότερα για το σύμπαν.

Πρόσφατα, στο αμερικανικό Κογκρέσο, ειπώθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει κομμάτια από ιπτάμενα αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στη σημερινή, γήινη τεχνολογία, ενώ έγιναν αναφορές για «μη ανθρώπινο» βιολογικό υλικό.

Αναμενόμενα, ξέσπασαν πάλι συζητήσεις για τα UFO, τα ΑΤΙΑ, ή τα UAP, όπως ονομάζονται, πλέον, επίσημα.

Στη δημοσιότητα τα ευρήματα έρευνας της NASA για τα UFO

Σήμερα, στις 17:00, η NASA, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ξεκίνησε την ενημέρωσή της σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας. Μισή ώρα πριν από την έναρξη της ενημέρωσης, στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο της έρευνας.

Μια ομάδα επιστημόνων της υπηρεσίας, αφού έχει μελετήσει διαθέσιμα στοιχεία, εξήγησε περαιτέρω τα συμπεράσματα που έχει βγάλει -ή δεν έχει βγάλει.

Πρόκειται για μια επιτροπή μελέτης των UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα, όπως ονομάζονται πλέον τα ανεξήγητα φαινόμενα στον ουρανό), που ανακοίνωσε η NASA τον Οκτώβριο του 2022.

«Η NASA ορίζει τα UAP ως παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη», αναφέρεται. «Προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους».

Ο στόχος, όπως δήλωσε ο Dan Evans, Διευθυντής Επιστημονικών Αποστολών της Nasa, είναι να «διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη φαντασία».

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, ερευνητές και επιστήμονες εξέτασαν τα μη διαβαθμισμένα δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί σχετικά με τις εμφανίσεις UAP για να βρουν πώς μπορούν να συλλεχθούν πιο αποτελεσματικά και να αναλυθούν καλύτερα.

Σε ένα δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε τη μελέτη, η NASA δήλωσε ότι η κατανόηση των δεδομένων «είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσει να βγάλουμε επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με το τι συμβαίνει στον ουρανό μας».

«Δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα UAP είναι εξωγήινα»

Πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, η μελέτη σημειώνει ότι δεν μπορούμε «να συμπεράνουμε» ότι οι αναφορές για θεάσεις UFO έχουν να κάνουν πράγματι με στοιχεία εξωγήινης προέλευσης.

Παρόλα αυτά, το κείμενο δεν ακυρώνει εντελώς τέτοιους ισχυρισμούς, γράφοντας ότι ο γαλαξίας «δεν σταματάει στα περίχωρα του ηλιακού συστήματος». Στην ενημέρωση, η NASA ανέφερε ότι δεν βρήκε αποδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αναφέρθηκε στην ενημέρωση, «δεν γνωρίζουμε τι είναι» και σε αυτό το πλαίσιο ορίζεται διευθυντής της NASA για την έρευνα στον τομέα των UAP.

«Ωστόσο», αναφέρει η μελέτη, «τα αντικείμενα αυτά πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ».

Ακριβώς όπως ερευνούμε το άγνωστο μέσα στο δικό μας Γαλαξία, έτσι θα πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την προοπτική της άγνωστης τεχνολογίας που θα μπορούσε να προέρχεται από άλλες γωνιές του γαλαξία.

«Πολλές από τις επιστημονικές αποστολές της NASA επικεντρώνονται, τουλάχιστον εν μέρει, στην απάντηση του ερωτήματος αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη», αναφέρεται.

Συνεπώς, αν και η NASA δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για εξωγήινη ζωή αυτή τη στιγμή, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, «πιθανή άγνωστη εξωγήινη τεχνολογία που λειτουργεί στη γήινη ατμόσφαιρα» δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως.

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση UFO -Στη «μάχη» και η ΑΙ

Η μελέτη υπονοεί ότι εργαλεία όπως οι δορυφόροι του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αναζήτηση UFO.

Επίσης, αναφέρεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική εκμάθηση και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση, με εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς« και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Πολλές πρόσφατες αναφορές UAP ήρθαν από «αξιόπιστους μάρτυρες», σύμφωνα με τη μελέτη της NASΑ

«Πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, έχουν αναφέρει ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ», αναφέρεται στη μελέτη. Ωστόσο, η διατύπωση είναι προσεκτική και μετριάζει την ένταση του σχολίου, γράφοντας ότι «τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί». Στη συνέχεια, όμως, τονίζεται ότι λίγα από αυτά «δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα».

Πώς η NASA θα συμβάλει στην επιβεβαίωση αναφορών για UAP

Η περίληψη στην αρχή της μελέτης αναφέρει ότι πρόκειται για «μια μοναδική επιστημονική ευκαιρία που απαιτεί μια αυστηρή, τεκμηριωμένη προσέγγιση».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα χρειαστούν ισχυρές μέθοδοι απόκτησης δεδομένων, προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς και μείωση του στίγματος», αναφέρεται.

Σχετικά με το πώς μπορεί να συμβάλει στην επιβεβαίωση (ή τον αποκλεισμό) αναφορών που γίνονται στον πλανήτη, η μελέτη αναφέρει: «Ο στόλος των δορυφόρων της NASA που παρατηρούν τη Γη, οι αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για να διερευνήσουν την κατάσταση των τοπικών γήινων, ωκεάνιων και ατμοσφαιρικών συνθηκών που συμπίπτουν χωρικά και χρονικά με UAP που ανιχνεύθηκαν αρχικά με άλλες μεθόδους».

«Έτσι, τα εργαλεία της NASA μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο καθορίζοντας άμεσα εάν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με ορισμένες αναφερόμενα περιστατικά UAP», προστίθεται.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη χρήση του υπάρχοντος εξοπλισμού, όπως οι δημόσιοι και εμπορικοί δορυφόροι, τα ραντάρ καιρού και εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και οι τρέχουσες και μελλοντικές διαστημικές αποστολές, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει η υπηρεσία σχετικά με τα UAP.

Επίσης, η μελέτη συμπεραίνει ότι, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για UAP εξωγήινης προέλευσης, αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διερεύνησή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ