Ναυάγιο στη Λιβύη: Αγνοούνται έως και 250 μετανάστες

Ναυάγιο στη Λιβύη: Αγνοούνται έως και 250 μετανάστες

Από 110 ως και 250 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενων στη Μεσόγειο, ανοικτά της Λιβύης, όπου εκτυλίχθηκε μια τραγωδία την οποία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε «τη χειρότερη» του είδους φέτος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), άλλοι σχεδόν 150 από τους μετανάστες σε πλεούμενο στα ανοικτά της λιβυκής πόλης Χομς (δυτικά) διασώθηκαν.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του γραφείου του ΔΟΜ στη Λιβύη, 145 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Χομς, 120 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. Ορισμένοι επιζήσαντες ανέφεραν πως ακόμη 150 μετανάστες επέβαιναν στο δικό τους πλεούμενο.

Στους διασωθέντες συγκαταλέγονται πολίτες της Ερυθραίας, του Σουδάν αλλά και Παλαιστίνιοι, που επρόκειτο να μεταφερθούν σε «κέντρα υποδοχής», πρόσθεσε.

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων στη Μεσόγειο φέτος σε πάνω από 600 νεκρούς και σημαίνει πως το 2019 οδεύει για γίνει η έκτη συναπτή χρονιά που θα καταγραφούν πάνω από 1.000 στο πλαίσιο της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS