Νεο παραλήρημα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με Fake News

Νεο παραλήρημα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με Fake News

Σε μια άκρως προκλητική ανακοίνωση για την Ελλάδα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Χαμί Ακσόι στην ανακοίνωσή του, με αφορμή σύνεντευξη του Νίκου Δένδια, αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο άκυρο σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης ενώ θέτει ξανά θέμα μειονότητας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αρχικά επαναφέρει τον ισχυρισμό περί «πρακτικών Ναζί» από την Ελλάδα στον Έβρο, όπως είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «ο υπουργός Δένδιας φαίνεται να έχει ξεχάσει τις ενέργειες και τις πράξεις της χώρας του όταν η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε τα σύνορά της στους μετανάστες πριν από τέσσερα χρόνια».

Ο Ακσόι κατηγορεί, επίσης, την Ελλάδα ότι «βρίσκεται στον λάθος δρόμο όσον αφορά τη Λιβύη» ζητώντας, μάλιστα, από την Ελλάδα να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου «αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας» σχετικά με το άκυρο σύμφωνο της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή την αναφορά του Νίκου Δένδια σε Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία κατηγορεί την Ελλάδα για υποκρισία επειδή «δεν αναγνωρίζει τουρκική εθνική μεινότητα στην χώρα».

Καταλήγει, δε, ότι η πρόθεση της Τουρκίας είναι να βρεθούν «λογικές λύσεις χωρίς καταφυγή σε blame games».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS