Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει όνειρα - Δεν μπορεί κάθε νησί να έχει υφαλοκρηπίδα

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει όνειρα - Δεν μπορεί κάθε νησί να έχει υφαλοκρηπίδα

Επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός τονίζει για άλλη μια φορά πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρουσίασε εκ νέου χάρτες και στοχοποιήσε το Καστελόριζο.

«Τώρα η Ελλάδα λέει πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Κι εμείς λέμε πως κάθε νησί δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Κυρίως τα νησιά τα οποία είναι μακριά από την ηπειρωτική χώρα και είναι κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως το Καστελόριζο με έκταση δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας, μπορεί να διαθέτει θαλάσσια έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Προσπαθούν να αφήσουν σε εμάς μια περιοχή αυτή με τα κόκκινα (βλ.χάρτη). Δημοσίευσαν έναν χάρτη της Σεβίλλης κτλ. Εμείς λέγαμε πως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, η Ελλάδα είχε αυτά τα όνειρα. Το Καστελόριζο είναι σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από εμάς και από την Ελλάδα απέχει 570 χιλιόμετρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έδειξε για άλλη μια φορά τους γνωστούς χάρτες με την «τουρκική» υφαλοκρηπίδα. «Εμείς καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Δείτε όμως τη γραμμή αυτή, εμείς στα νησιά αυτά, δώσαμε χωρικά ύδατα έξι μιλίων. Αυτό είναι το σωστό. Εδώ τα νησιά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα αλλά όχι υφαλοκρηπίδα» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS