Νέος συναγερμός στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες έπεσαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Νέος συναγερμός στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες έπεσαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Δύο ρουκέτες έπεσαν μέσα στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη στο Ιράκ, όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο ιρακινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην ίδια περιοχή μετά τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή πριν από πέντε μέρες στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Δείτε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από ανταποκριτή του Fox News στο Ιράκ:

 


 

Η συγκεκριμένη επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο περιελάμβανε νέες οικονομικές κυρώσεις και απειλές προς το Ιράν αλλά και διπλωματική γλώσσα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στο πλάι του τον Μάικ Πομπέο και τους στρατηγούς του Πενταγώνου, εκτίμησε πως το Ιράν φαίνεται ότι υποχωρεί καθώς, όπως είπε, προκλήθηκε η ελάχιστη ζημιά από τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε σε αντίποινα στον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί τα ξημερώματα η Τεχεράνη ενάντια σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS