Τραμπ: Τελειώνει ακόμη και σήμερα η δίκη σε βάρος του - Προς αθώωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ενας υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος δήλωσε ότι συγκροτούνταν η απαραίτητη πολιτική δυναμική χθες, για την ταχεία ολοκλήρωση της δίκης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Γερουσία, παρά την κινητοποίηση των Δημοκρατικών για να καταθέσουν μάρτυρες, όπως ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Ο Τζον Μπαράσο που είναι ο τρίτος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την δεύτερη ημέρα των διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων από τους γερουσιαστές στην δίκη, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να αποκρούσουν την προσπάθεια των Δημοκρατικών για καταθέσεις μαρτύρων και έτσι η δίκη να τελειώσει σήμερα. 

«Νιώθουμε ακόμη θετικά σχετικά με αυτό. Η δυναμική είναι προς την πλευρά να έχουμε την τελική ψηφοφορία και την τελική κρίση αύριο (σήμερα)», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζον Μπαράσο.

Πώς ο Τραμπ θα χειριστεί την πιθανή αθώωσή του
Η πιθανή αθώωση του Τραμπ από την Γερουσία, που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, θα επιτρέψει την παραμονή του στον Λευκό Οίκο και θα του επιτρέψει να ισχυριστεί ότι δικαιώθηκε, καθώς από την άλλη μεριά, το Δημοκρατικό Κόμμα προετοιμάζεται για να διεξαγάγει την πρώτη αναμέτρηση για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η πρώτη αναμέτρηση του προκριματικού κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην Αϊόβα.

Στην δίκη που διεξάγεται στην Γερουσία, οι πλευρές των κατηγόρων και της υπεράσπισης αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα την κατάθεση των επιχειρημάτων τους ενώπιον του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, οπότε και θα τεθεί το ερώτημα αν θα κληθούν μάρτυρες ή όχι.

Οι Δημοκρατικοί θεωρείται απίθανο ότι θα συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για την απομάκρυνση του προέδρου Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS