Ο Τραμπ ζητεί αναβολή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

Ο Τραμπ ζητεί αναβολή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έριξε τη «βόμβα» προτείνοντας με tweet να αναβληθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

«Με την πανεθνική επιστολική ψήφο (όχι ψήφο απουσίας, που είναι καλή), το 2020 θα σημαδευτεί ως η χρονιά των πιο ανακριβών και απατηλών εκλογών στην ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Μήπως να αναβάλουμε τις εκλογές ώσπου οι άνθρωποι να μπορούν σωστά, με ασφάλεια να ψηφίσουν;» έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτύρεται για την διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να παραποιηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ισχυρισμοί Ντόναλντ Τραμπ για νοθεία μέσω επιστολικής ψήφου

Τον περασμένο Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει δύο αναρτήσεις στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η επιστολική ψήφος θα αποτελέσει τον «Δούρειο ίππο» για τη νοθεία στις επικείμενες εκλογές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση (ΚΑΜΙΑ!) η επιστολική ψήφος δεν θα είναι παρά ξεκάθαρη απάτη. Οι ψήφοι θα κλαπούν, οι κάλπες θα παραποιηθούν ακόμη και θα τυπωθούν παράνομα και θα υπογραφούν εσφαλμένα. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει ψηφοδέλτια σε εκατομμύρια ανθρώπων, οποιοσδήποτε μένει στην Πολιτεία, ανεξάρτητα ποιος είναι ή πως έφτασε εκεί, θα πάρει ένα. Αυτό θα ακολουθηθεί από επαγγελματίες που θα λένε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν, πως και για ποιον να ψηφίσουν. Αυτές είναι υποκινούμενες εκλογές. Ποτέ!».

Για τους ισχυρισμούς του μάλιστα αυτούς, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε επισημάνει τα tweet του ως ανυπόστατα, τα οποία διαδίδουν ανακριβείς πληροφορίες για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις ΗΠΑ.

Για πιθανή νοθεία στις εκλογές μίλησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Όταν οι πολιτειακές κυβερνήσεις αρχίζουν να υιοθετούν αυτές τις πρακτικές, όπως η επιστολική ψήφος, που ανοίγουν τις στρόφιγγες πιθανής νοθείας, τότε η εμπιστοσύνη των ανθρώπων για το αποτέλεσμα των εκλογών υπονομεύεται», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, στο δίκτυο Fox News.

«Και αυτό μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς μια πολύ σκοτεινή κατάσταση, αν χάσουμε την εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών μας», δήλωσε. Καθώς «ένα από τα πλεονεκτήματά μας, κυρίως με τους έντονους διχασμούς μέσα σε αυτή τη χώρα, είναι ότι έχουμε ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» χάρη στις εκλογές.

Τι είναι η επιστολική ψήφος που φοβάται ο Ντόναλντ Τραμπ;

Η επιστολική ψήφος προβλέπει τη δυνατότητα σε κάθε ψηφοφόρο να ζητήσει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς τη φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Σε αντίθεση με την ψήφο απουσίας, όπου ο ψηφοφόρος θα πρέπει να δηλώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία – δυσκολία μετακίνησης, ασθένεια ή ταξίδι μακριά από την εκλογική του περιφέρεια – προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Φαίνεται ωστόσο, πως τουλάχιστον 35 πολιτείες των ΗΠΑ δίνουν τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου χωρίς να είναι απαραίτητη η καταχώρηση συγκεκριμένης αιτιολογίας γι’ αυτή.

Πίσω στις δημοσκοπήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει των εκλογών του Νοέμβρη, βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις και έτσι άρχισε να κατηγορεί τους Δημοκρατικούς πως προσπαθούν να καταστρέψουν τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

«Θέλουν να ξεριζώσουν και να κατεδαφίσουν όλες τις αμερικανικές αξίες», υποστήριξε ο Τραμπ στο Τέξας, όπου θεωρητικά θα επισκεπτόταν απλώς ενεργειακή εγκατάσταση, αλλά άδραξε την ευκαιρία να κάνει μια αυτοσχέδια προεκλογική ομιλία, τρεις μήνες προτού στηθούν κάλπες στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι Δημοκρατικοί και προσωπικά ο Τζο Μπάιντεν θα απαγορεύσουν την εκτροφή βοοειδών, στο πλαίσιο κάποιου υποτιθέμενου προγράμματός της αντιπολίτευσης για την περιβαλλοντική προστασία. Προέβλεψε ακόμη, κάτι που έθεσε ως εάν να επρόκειτο για απειλή, ότι ο Μπάιντεν θα επανεντάξει τη χώρα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ στις αρχές της θητείας του.

«Δεν θα υπάρχουν πια αγελάδες», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, μολονότι ο Μπάιντεν ουδέποτε έχει πει κάτι τέτοιο. Το Τέξας έχει μακρά παράδοση στην εκτροφή βοοειδών, όπως και στην εξόρυξη πετρελαίου.

Βλέπουν αμφίρροπη μάχη στις εκλογές οι ειδικοί

Τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε πολιτείες-κλειδιά, ο Μπάιντεν προηγείται πολύ, όμως αρκετοί πολιτολόγοι επιμένουν να θυμίζουν πως ακόμη είναι πολύ νωρίς και η μάχη ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο αμφίρροπη.

Ο Τραμπ, που όπως ανέμεναν αρκετοί αναλυτές βασίζει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του στην καλλιέργεια κλίματος φόβου, διατείνεται πως οι Δημοκρατικοί έχουν σκοπό να υπονομεύσουν τον νόμο και την τάξη, να επιβάλλουν στις ΗΠΑ τον... σοσιαλισμό, κι αναφέρεται συχνά στη Βενεζουέλα και την κρίση που διέρχεται η λατινοαμερικάνικη χώρα.

«Θέλουν να σβήσουν κάθε ίχνος της θρησκείας από τη δημόσια ζωή. Θέλουν να κάνουν ιδεολογική κατήχηση στα παιδιά μας, να κόψουν τη χρηματοδότηση στην αστυνομία, να καταργήσουν τα προάστια, να προκαλέσουν ταραχές, να αφήσουν κάθε πόλη στο έλεος της ριζοσπαστικής αριστεράς», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ