Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν σε γραφεία του Al Jazeera: Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου

Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν σε γραφεία του Al Jazeera: Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου

Οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιούσε το Al Jazeera ως γραφείο του, μετά την απόφαση της Ισραηλινής κυβέρνησης να κλείσει τις τοπικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στο Κατάρ την Κυριακή, δήλωσαν στο Reuters ισραηλινός αξιωματούχος και πηγή του Al Jazeera.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει αστυνομικούς με πολιτικά να αποσυναρμολογούν εξοπλισμό κάμερας σε δωμάτιο ξενοδοχείου, το οποίο, σύμφωνα με την πηγή του Al Jazeera, βρισκόταν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκλεισε το δίκτυο για όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, λέγοντας ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Η έφοδος των Ισραηλινών σε γραφείο του Al Jazeera

Το Al Jazeera δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια «εγκληματική ενέργεια» και ότι η κατηγορία ότι το δίκτυο απειλεί την ισραηλινή ασφάλεια ήταν ένα «επικίνδυνο και γελοίο ψέμα» που έθετε σε κίνδυνο τους δημοσιογράφους του. Επιφυλάχθηκε μάλιστα να «ακολουθήσει κάθε νομικό βήμα».

Το δίκτυο έχει επικρίνει τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, απ' όπου έκανε ρεπορτάζ καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου. «Το κανάλι υποκίνησης Al Jazeera θα κλείσει στο Ισραήλ», έγραψε ο Νετανιάχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ομόφωνη ψηφοφορία του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ισραηλινοί πάροχοι δορυφορικής και καλωδιακής τηλεόρασης ανέστειλαν τις εκπομπές του Al Jazeera μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης μέχρι τώρα δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία παρέπεμψε στο Al Jazeera.

Για «φίμωση» μιλά το Al Jazeera

Το δίκτυο κατήγγειλε τον περασμένο μήνα «μια σειρά συστηματικών ισραηλινών επιθέσεων για να φιμωθεί το Αλ Τζαζίρα».

Είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκόπιμα και σκότωσε αρκετούς δημοσιογράφους του, συμπεριλαμβανομένων των Samer Abu Daqqa και Hamza AlDahdooh, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ