ΠΟΥ: Κήρυξε τον κορωνοϊό παγκόσμια πανδημία

ΠΟΥ: Κήρυξε τον κορωνοϊό παγκόσμια πανδημία

Παγκόσμια πανδημία χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εξάπλωση του Covid-19, καθώς ο ιός που μόλις πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και περιοχές των ΗΠΑ.


«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, ο αριθμός των περιστατικών εκτός Κίνας έχουν αυξηθεί 13 φορές και ο αριθμός των χωρών με κρούσματα έχει τριπλασιασθεί», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς. «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς περιστατικών, θανάτων και χωρών που θα επηρεασθούν».

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ ήταν επιφυλακτικοί έως τώρα να χαρακτηρίσουν τον Covid-19 παγκόσμια πανδημία, ένας όρος που προσδιορίζει μια νόσο που εξαπλώνεται σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Το ότι κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία αναμένεται να έχει τέραστιες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις και θα μπορούσε να κλονίσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εύθραυστες αγορές, οδηγώντας σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς  σε ταξίδια και εμπόριο.

Ο αριθμός θανάτων και περιστατικών αλλάζει με την ώρα, με περισσότερα από 121.564 κρούσματα και 4.373 θανάτους ανάτον κόσμο σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση. Εκτός Κίνας επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο 32.778 περιστατικά σε τουλάχιστον 109 χώρες, από μόλις τέσσερα περιστατικά σε τρεις χώρες στις 21 Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα τελευταία επιβεβαιωμένα από τον ΠΟΥ στοιχεία. 

Παρότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνεται στην Κίνα -από όπου ξεκίνησε η διασπορά τον Δεκέμβριο- εξαπλώνεται ραγδαία σε άλλα μέρη του κόσμου, με την Ιταλία να εμφανίζει τα περισσότερα περιστατικά -σχεδόν 10.149- ενώ ακολουθεί το Ιράν -9.000 περιστατικά- και η Νότια Κορέα. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα, περισσότερα από 1.500 σε 36 πολιτείες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS