Προειδοποιεί ο Ερντογάν για ενδεχόμενες διαδηλώσεις κατά της εισβολής στη Συρία

Προειδοποιεί ο Ερντογάν για ενδεχόμενες διαδηλώσεις κατά της εισβολής στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τους υποστηρικτές της «φιλοκουρδικής» αντιπολίτευσης, να μην διαδηλώσουν κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. Η Γαλλία καλεί την Τουρκία να περιορίσει τη δράση της στο Αφρίν και ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Να ξέρετε, ότι όπου και να πάτε στους δρόμους, οι δυνάμεις ασφαλείας μας σας παρακολουθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αναφερόμενος στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ των Κουρδικών Δυνάμεων (ΗDP).

Εκκληση Γαλλίας για συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εκκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Συρία και ειδικότερα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της περιοχής του Αφρίν της βόρειας Συρίας. Μεταξύ άλλων, καλεί την Τουρκία να περιορίσει την δράση της στο Αφρίν.

Υπενθυμίζεται η Τουρκία εξακολουθεί να βομβαρδίζει σήμερα θέσεις της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στο Αφρίν, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τρεις ρουκέτες από την συριακή επικράτεια έπληξαν την τουρκική πόλη, Κιλίς.

Σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η Τουρκία επιδιώκει να κατασκευάσει «ζώνη ασφαλείας» 30 χιλιομέτρων, ως μέρος της επιχείρησης εισβολής που έχει εξαπολύσει στην περιοχή του Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Τουρκικά άρματα μάχης στηρίζουν τους μαχητές του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), σηματοδοτώντας την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλαάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan. Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν.

Ο τουρκικός στρατός έχει επισημάνει ότι μέχρι στιγμής έχει πλήξει 153 θέσεις κούρδων ανταρτών στην περιοχή της Αφρίν, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS