Reuters: Πιο γρήγορη η αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Reuters: Πιο γρήγορη η αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

«Από τις 10 Μαρτίου, η Ελλάδα ενήργησε γρήγορα για να κλείσει βαθμιαία σχολεία, γυμναστήρια, κινηματογράφους, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα λιανικής, εμπορικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης, μπροστά από άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη» αναφέρει δημοσίευμα του reuters που τονίζει και επικροτεί τα άμεσα αντανακλαστικά της ελληνικλης κυβέρνησης ενάντια στον ιό που «τρώει» ολόκληρο τον πλανήτη.

«Οι δημόσιες συγκεντρώσεις περιορίστηκαν σε 10 άτομα και οι αρχές διέταξαν στη συνέχεια ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα να κλείσουν μέχρι τις 30 Απριλίου, ενισχύοντας τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της αναπνευστικής νόσου COVID-19» προσθέτει. 

Ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρει ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων από τον κοροναϊό ανήλθε σε 624, με 15 από αυτούς να έχουν καταλήξει, ενώ ο αριθμός των χθεσινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (94) ήταν ο μεγαλύτερος μέσα σε μία ημέρα. 

Από Δευτέρα θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνον όσοι μετακινούνται από και προς τη δουλεία τους, όσοι πηγαίνουν να αγοράσουν τρόφιμα και όσοι επικαλούνται ιατρικό λόγο. Ειδικά για τους εργαζόμενους προβλέπεται η συμπλήρωση ενός εντύπου που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις διευθύνσεις διαμονής και εργασίας καθώς και το ωράριο απασχόλησης, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία το Σάββατο ανακοίνωσε άλλους 800 θανάτους από τον ιό, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως «είναι ίσως το τελευταίο βήμα και πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον».

Στο δημοσίευμα αξιολογείται θετικά η γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, με το σταδιακό κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου όλων των χώρων δημόσιων συναθροίσεων. Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, ωστόσο η συμπεριφορά λίγων «επιπόλαιων» που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και κατέφυγαν στα νησιά ή στα εξοχικά τους ανάγκασε την Κυβέρνηση να προβεί σε αυτό το μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS