Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

"Γεια! Βγήκα" από τη φυλακή, έγραψε ο Ναβάλνι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, με μια φωτογραφία που τον δείχνει στον δρόμο.

Ο Ναβάλνι ευελπιστεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2018, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας απέρριψε την αίτησή του λόγω καταδίκης του σε φυλάκιση, η οποία ο ίδιος τονίζει ότι ήταν πολιτικά παρακινημένη.

Πριν λίγες μέρες, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποφάσισε ότι η καταδίκη του Ναβάλνι για απάτη το 2014 ήταν "αυθαίρετη και προδήλως παράλογη" και διέταξε τη Ρωσία να του καταβάλει αποζημίωση.

Ο Πούτιν εδώ και μήνες κρατάει κλειστό το στόμα του για το αν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα, στοχεύοντας στην τέταρτη και τελευταία θητεία του στο Κρεμλίνο. Αν τελικά το κάνει, τότε αναμένεται να πετύχει ευρεία νίκη στις εκλογές.

Με το αξίωμα "φλερτάρει" και η Ξένια Σόμπτσακ, προσωπικότητα της ρωσικής τηλεόρασης, η οποία ανακοίνωσε προ ημερών ότι σχεδιάζει να κατέβει στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, αποτελώντας πιθανή επιλογή των φιλελεύθερων πολιτών που είναι δυσαρεστημένοι από τον Πούτιν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ