Σεισμός στην Τουρκία: SOS για την οικονομία της χώρας - Στα 55 δισ. δολάρια υπολογίζεται η ζημία

Σεισμός στην Τουρκία: SOS για την οικονομία της χώρας - Στα 55 δισ. δολάρια υπολογίζεται η ζημία

Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον σεισμό,που σημειώθηκε στην πόλη Νουρνταγί με εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων τα ξημερώματα της Δευτέρας, δημιουργούν οδύνη και θρήνο. Η επόμενη μέρα, όμως, θα είναι πολύ δύσκολη, αφού ήδη η οικονομία της χώρας αντιμετώπιζε προβλήματα.

Είναι απαραίτητο να μη λησμονείται ότι το φυσικό φαινόμενο ήρθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, για τις κάλπες που ενδεχομένως να στηθούν στις 14 Μαΐου, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της χώρας, πιθανώς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη φθορά που του προκαλεί η καταστροφή.

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει: «Ο οικονομικός απολογισμός του σεισμού στην Τουρκία υπολογίζεται σε ζημιές ύψους 55 δισ. δολαρίων. Ο σεισμός του 1999 είχε κοστίσει κοντά στα 30 δισ. δολάρια, σε άμεσες και έμμεσες ζημιές.

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων δείχνουν πως ο ΑΕΠ θα έχει ανάπτυξη 2% από 4%, ενώ στο τέλος του 2023 η οικονομία της Τουρκίας θα φτάσει σε ύφεση.

Η αύξηση πληθωρισμού βρίσκεται ήδη στο 60%. Στο χρηματιστήριο η κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται στα 35 δισ., ενώ θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ