Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Μπάιντεν ότι θα επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα -«Προτιμότερο να γίνει ειρηνικά»

Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Μπάιντεν ότι θα επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα -«Προτιμότερο να γίνει ειρηνικά»

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ευθέως στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο, ότι το Πεκίνο θα επανενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα.

Επίσης, είπε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τρεις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους. Την είδηση μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων τα NBC και ABC.

Ο Σι είπε στον Μπάιντεν σε μια ομαδική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 12 Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι, ότι η προτίμηση της Κίνας είναι να πάρει την Ταϊβάν ειρηνικά και όχι με τη βία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο Κινέζος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στις δημόσιες προβλέψεις Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών, που λένε ότι ο Σι σχεδιάζει να καταλάβει την Ταϊβάν το 2025 ή το 2027, λέγοντας στον Μπάιντεν ότι έκαναν λάθος, επειδή δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με δύο νυν και έναν πρώην αξιωματούχο που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση.

Μάλιστα, οι Κινέζοι αξιωματούχοι φέρεται να ζήτησαν από τον Μπάιντεν -πριν από τη σύνοδο κορυφής- να προβεί σε δημόσια δήλωση μετά τη συνάντηση, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τον στόχο της Κίνας για ειρηνική ενοποίηση με την Ταϊβάν και δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το κινεζικό αίτημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Οι αποκαλύψεις παρέχουν λεπτομέρειες που δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως σχετικά με μια κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, που είχε ως στόχο να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των χωρών τους.

Η ιδιωτική προειδοποίηση του Σι προς τον Μπάιντεν, αν και δεν διέφερε αισθητά από τα προηγούμενα δημόσια σχόλιά του σχετικά με την επανένωση της Ταϊβάν, τράβηξε την προσοχή των Αμερικανών αξιωματούχων επειδή έγινε σε μια εποχή που η συμπεριφορά της Κίνας προς την Ταϊβάν θεωρείται όλο και πιο επιθετική και ενόψει των δυνητικά κρίσιμων προεδρικών εκλογών στο αυτοδιοικούμενο δημοκρατικό νησί τον επόμενο μήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ