Σκόπια: γκρεμίζεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με απόφαση του νέου υπουργού πολιτισμού

Σκόπια: γκρεμίζεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με απόφαση του νέου υπουργού πολιτισμού

Το γκρέμισμα αγαλμάτων που είχαν ανεγερθεί επί πρωθυπουργίας του Νίκολα Γκρούεφσκι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας προαναγγέλλει ο νέος υπουργός Πολιτισμού της μεταβατικής κυβέρνησης Ζάεφ, κ. Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι. Ανάμεσα σε αυτά που αναμένεται να αποκαθηλωθουν, είναι και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε τοποθετηθεί τέτοιες μέρες πριν από 6 χρόνια στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Αν μη τι άλλο μια τέτοια ενέργεια, συμβολικής αλλά και πολιτικής σημασίας, μεθερμηνεύεται ως μια στοφή της γειτονικής χώρας στα όσα τεκταίνονται σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Αλαγκιοζόφσκι σε δηλώσεις του ειδησεογραφικό πρακτορείο MAKFAX, κάνει ευθέως λόγο για... απολύμανση του «μακεδονικού» πνεύματος από την ψευδοϊδεολογία πού εξέπεμπε το σχέδιο Γκρούεφσκι υπό την ονομασία «Σκόπια 2014».

Τονίζει ότι προτεραιότητά του θα είναι ή διακοπή του παράφρονου αυτού σχεδίου, όπως το χαρακτήρισε, και η υιοθέτηση νέου νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Γ.Δ.Μ., καθώς επίσης και η αποκομματικοποίηση των θεσμών στον τομέα του πολιτισμού.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα σχέδια που είχε εκπονήσει ο τέως πρωθυπουργός, σημείωσε με νόημα ότι «πρέπει να τα διακόψουμε άμεσα, διότι σαν το κουτί της Πανδώρας καθημερινώς μέσα στη νύκτα και το μαύρο σκοτάδι ξεφυτρώνουν νέα κιτς μνημεία, γλυπτά, περάσματα, κιονοστοιχίες, τα όποια, ενώ είναι περιττά, τα πληρώνουμε ακριβά». Και προφανώς δεν εννοεί μονάχα από χρηματικής απόψεως...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ