Σκόπια: Ξήλωσαν πινακίδες που λένε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Σκόπια: Ξήλωσαν πινακίδες που λένε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Πινακίδες στις βάσεις των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας στα Σκόπια, στις οποίες αναγράφονταν πως πρόκειται για ιστορικές προσωπικότητες που ανήκουν στον αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό κατέστρεψαν άγνωστοι. 

Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη του δήμου Σκοπίων τοποθετήθηκαν πινακίδες που δημιούργησαν αντιδράσεις στη χώρα, από τον αντιπολιτευόμενο VMRO και εθνικιστικούς κύκλους που κατηγορούν την κυβέρνηση Ζάεφ για “ξεπούλημα” της ... αρχαίας ιστορίας της χώρας.

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιστορικού προσώπου που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό, καθώς και στην παγκόσμια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Παρουσιάζεται ως έφιππος πολεμιστής», αναγράφει η τρίγλωσση πινακίδα (αγγλικά, σλαβικά, αλβανικά).

Σημειώνεται πως προηγήθηκε η απαγόρευση δημόσιας χρήσης του αρχαιοελληνικού συμβόλου του “Ήλιου της Βεργίνας” και η απόσυρση από δημόσιους χώρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ