Στο Ιράν η σορός του Κασέμ Σουλεϊμανί – Σήμερα η ταφή

Στο Ιράν η σορός του Κασέμ Σουλεϊμανί – Σήμερα η ταφή

Το πτώμα του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ σε αμερικανική στρατιωτική επιδρομή, επαναπατρίστηκε στο Ιράν σήμερα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Το πτώμα του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη Αβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, όπου άρχισαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο.

H κρατική ιρανική τηλεόραση άρχισε πριν από τις 08.00 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας) να μεταδίδει απευθείας πρόγραμμα που δείχνει το μαυροφορεμένο πλήθος να έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο αυτής της πόλης.

 

 

Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκαν στην Βαγδάτη οι κηδείες του Κασέμ Σουλεϊμανί και του Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, του κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί κρατώντας ιρανικές σημαίες και φορώντας μαύρα ρούχα, ενώ φώναζαν «θάνατος στην Αμερική».

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε από επίθεση με ρουκέτες στην Βαγδάτη

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλα επτά άτομα σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με τον υποστράτηγο να αποτελεί τον βασικό στόχο. Ο Σουλεϊμανί ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ