Στο Παρίσι ο Τραμπ [video]

Στο Παρίσι ο Τραμπ [video]

Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Θα γίνει επίσημα δεκτός στο Μέγαρο των Απομάχων σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα από τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Μία ώρα αργότερα οι δύο ηγέτες συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αρχικά για κατ’ ιδίαν συνομιλίες και στη συνέχεια με τη συμμετοχή και άλλων αξιωματούχων.

Στις 18:15 τοπική ώρα Τραμπ και Μακρόν θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει δείπνο στο εστιατόριο Ιούλιος Βερν στον Πύργο του Άιφελ, παρουσία των συζύγων των δύο προέδρων.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή, στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 14ης Ιουλίου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στη διάρκεια της οποίας θα παρελάσουν δίπλα δίπλα Γάλλοι και Αμερικανοί στρατιώτες.

Η γαλλική προεδρία υπογράμμισε τα διπλωματικά διακυβεύματα της επίσκεψης αυτής. Ένα μήνα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο Μακρόν επιθυμεί να μη «διαρρήξει» τις σχέσεις του με τον Τραμπ, να μην «απομονώσει» την Ουάσινγκτον και να επαναβεβαιώσει «τους ιστορικούς δεσμούς» που ενώνουν τις δύο χώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=_mzR5IYW08w

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ