Συναγερμός στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι στο αρχηγείο της Αστυνομίας

Συναγερμός στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι στο αρχηγείο της Αστυνομίας

Για τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς, εκ των οποίων δύο γυναίκες. μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι στο αρχηγείο της γαλλικής αστυνομίας.

Ο δράστης έπεσε επίσης νεκρός από τα πυρά αστυνομικού και σύμφωνα με την Parisien, ήταν διοικητικός υπάλληλος της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ενημέρωσης, συγκεχυμένος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Το France 24 μεταδίδει ότι πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, με το ένα να φέρει σοβαρά τραύματα.

Τη δικιά τους μαρτυρία καταθέτουν και εργαζόμενοι. «Ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή δεν θεωρήσαμε ότι ήταν κάτι, όμως ένα άτομο που δούλευε εκεί μας είπε να μην πανικοβαλλόμαστε και να μείνουμε στο δωμάτιο, γιατί είχε γίνει δολοφονία» ανέφερε εργαζόμενη στο France 24.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε θανάσιμα, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι της επίθεσης. Tο πρώτο θύμα φέρεται ότι ήταν γυναίκα αστυνομικός. 

Αμέσως μετά την επίθεση, το κτήριο εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν. 

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γαλλικού δικτύου «BFMTV», αρχικά ο δράστης της επίθεσης ανέβηκε τις σκάλες κατευθυνόμενος στο γραφείο της Διεύθυνσης Πληροφοριών. Αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, κατέβηκε τα σκαλιά και στο δρόμο του μαχαίρωσε άλλους τρεις αστυνομικούς . Το μαχαίρι του είχε μακριά λεπίδα.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μέσω του Twitter, έκανε λόγο για «τρομακτική επίθεση» και εξέφρασε την βαθύτατη λύπη της στους συγγενείς των θυμάτων.
Τι ξέρουμε για τον δράστη

Ο δράστης της επίθεσης στο αρχηγείο της Αστυνομίας είναι 45 ετών, με κάποια μορφή αναπηρίας, γεννημένος στην περιοχή Fort-de France .

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο άνδρας, που εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος, έχασε τον έλεγχο κι επιτέθηκε με μαχαίρι. Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας, Κριστόφ Κριπίν δήλωσε στο France 24 ότι  ο δράστης βρισκόταν σε σχέση ιεραρχίας με τα θύματα και είχε προβλήματα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας. Ωστόσο επιφυλάχθηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
000_1L1041

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, καθώς και 12 οχήματα της πυροσβεστικής. Εκεί βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επρόκειτο να επισκεφθεί την Τουρκία για το προσφυγικό, όμως ανέβαλε την επίσκεψή του και πάει στο σημείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS