Σύνοδος Κορυφής: «Μαύρος καπνός» για το Ταμείο Ανάκαμψης: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Σύνοδος Κορυφής: «Μαύρος καπνός» για το Ταμείο Ανάκαμψης: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες που διήρκησε, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών εξέφρασαν τις θέσεις τους σχετικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Κομισιόν.


Η επόμενη Σύνοδος αναμένεται στα μέσα Ιουλίου με φυσική παρουσία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Politico», οι ηγέτες της Ευρώπης εξέφρασαν μια σειρά ενστάσεων και διαφωνιών για το μέγεθος και τη διάρκεια του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο αφορά τη στήριξη των οικονομιών από την πανδημία του κοροναϊού.

Τζουζέπε Κόντε: Ολοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται

Την ανάγκη για συμφωνία υπογράμμισε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. «Η ΕΕ έκανε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Ολοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία τον Ιούλιο», τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter.

Σύνοδος κορυφής: Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέσκι κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην χάσουν χρόνο για μια μακρά διαπραγμάτευση για το ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ, λέγοντας ότι χρειάζεται μια γρήγορη αντίδραση. Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι η Πολωνία θα λάβει περίπου 160 δισεκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-27. Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ανάκαμψης μπορεί να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν δήλωσε, από την πλευρά του, ότι παραμένουν οι διαφορές για το ταμείο ανάκαμψης και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι χρειάζονται αλλαγές στις προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. «Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία σήμερα, ούτε σχεδιάζαμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Λέβεν σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά από τη συμμετοχή του στη σύνοδο της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλον. Συνολικά, χρειάζονται μεγάλες βελτιώσεις πριν να είναι αρκετά καλά (τα σχέδια για) τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και το ταμείο ανάκαμψης». 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ