Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε δυο εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε δυο εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν χθες Πέμπτη πλήγματα εναντίον δυο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Τα «πλήγματα ακριβείας», σε «νόμιμη άμυνα», πραγματοποιήθηκαν για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία και αποτελούν «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού (σ.σ. στρατιωτικού) προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» μετά τη 17η Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έγιναν κατά διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Αυτές οι υποστηριζόμενες από το Ιράν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Το Ιράν θέλει να κρύψει το ανάμειξή του και να αρνηθεί τον ρόλο του σε αυτές τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών μας. Δεν θα τους αφήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι θα λάβουν περαιτέρω μέτρα εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις από «τους πληρεξουσίους του Ιράν» κατά των αμερικανικών δυνάμεων.

Τα αμερικανικά πλήγματα ήταν «ξεχωριστά και διακριτά από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και δεν συνιστούν μετατόπιση της προσέγγισής μας», πρόσθεσε ο Όστιν, καθώς προέτρεψε να μην υπάρξουν ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ