Συρία: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύσσονται ανατολικά - Στόχος να φυλάξουν τις πετρελαιοπηγές

Συρία: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύσσονται ανατολικά - Στόχος να φυλάξουν τις πετρελαιοπηγές

Στα ανατολικά της Συρίας κινείται μηχανοκίνητη πορεία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, με σκοπό να απωθήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αποσπαστούν πετρελαιοπηγές από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).

Όπως ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν «συντριπτική ισχύ» αν χρειαστεί, είτε ο αντίπαλος είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είτε δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Συρία ή τη Ρωσία.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενισχύσουν τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία με επιπλέον πόρους, ανάμεσά τους και με μηχανοκίνητες μονάδες, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο οι πετρελαιοπηγές να καταληφθούν από υπολείμματα του ΙΚ ή άλλες παρατάξεις. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ αναφέρθηκε στο θέμα πιο λεπτομερώς χθες.

ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε σε όποιον πλησιάσει, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία

«Στρατεύματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν εγκατεστημένα στην περιοχή αυτή στρατηγικής σημασίας για να απαγορεύσουν στο ΙΚΙΛ την πρόσβαση σε αυτούς τους ζωτικούς πόρους», ανέφερε ο Έσπερ χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο μιας παλαιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε. «Θα αντιδράσουμε με συντριπτική στρατιωτική ισχύ σε οποιαδήποτε οργάνωση απειλήσει την ασφάλεια των δυνάμεών μας», διεμήνυσε ο Έσπερ από το Πεντάγωνο.

Ερωτηθείς εάν η αμερικανική στρατιωτική αποστολή συμπεριλαμβάνει την απαγόρευση οποιασδήποτε πρόσβασης στις πετρελαιοπηγές στις ρωσικές ή τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ο Έσπερ απάντησε «εν συντομία, η απάντηση είναι “ναι”».

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ΣΔΔ θα έχουν πρόσβαση σε πόρους για να περιφρουρούν αυτές τις φυλακές, να εξοπλίζουν τις δυνάμεις τους, για να μας βοηθήσουν να εκτελέσουμε την αποστολή που μέρος της είναι να κρατήσουμε τις πετρελαιοπηγές», συμπλήρωσε.

Εν μέσω των ανησυχιών περί ανασύνταξης και εκ νέου ισχυροποίησης του ΙΚ, ο Τραμπ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ένας μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών θα παραμείνει στις περιοχές της Συρίας «που έχουν πετρέλαιο», προφανώς αναφερόμενος στις πετρελαιοπηγές υπό κουρδικό έλεγχο κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Το σχέδιο αυτό δεν μοιάζει να τροποποιείται μετά την επιδρομή του Σαββάτου που είχε αποτέλεσμα σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση να σκοτωθεί ο ηγέτης του ΙΚ, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ