Ταϊλάνδη: Δύτης έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων μαθητών

Ταϊλάνδη: Δύτης έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων μαθητών

Ένα πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης έχασε τη ζωή του κατά τις προσπάθειες διάσωσης των 12 μαθητών και του προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου τους, που παραμένουν παγιδευμένοι σε πλημμυρισμένο σπήλαιο εδώ και 13 μέρες.

Όπως διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων, ο Σαμάρν Πουνάν κατέληξε αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με φιάλες οξυγόνου. «Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο» ο ίδιος, ανέφερε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Η τραγωδία σημειώθηκε ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων παιδιών και του προπονητή τους πριν ξαναρχίσουν βροχοπτώσεις. Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να μπορέσουν με τη βοήθεια αντλιών να μειώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να κάνουν κατάδυση ή εάν χρειαστεί, αυτή να είναι μικρής διάρκειας.

Για την ώρα, εκπαιδευμένοι, έμπειροι δύτες χρειάζονται 11 ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή ως τα παγιδευμένα παιδιά και πίσω, ενώ καλούνται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε ανώμαλες στοές, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ