Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του χτυπήματος στο Λονδίνο

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του χτυπήματος στο Λονδίνο

Οι υποψίες ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαιώθηκαν, καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι εντέλει έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, ενώ βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες: ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες «μπορούν να αναμένουν ότι θα βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς—τόσο οπλισμένους όσο και άοπλους αστυνομικούς—σε όλη την πρωτεύουσα, όπως θα περίμενε κανείς σε αυτές τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Παράλληλα ο Ρόουλι τόνισε ότι χρειάστηκαν 50 σφαίρες, από οκτώ αστυνομικούς, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρεις μακελάρηδες, που είχε θεωρηθεί ότι φορούν γιλέκο με εκρηκτικά. Από τις σφαίρες μάλιστα που «έπεφταν βροχή», τραυματίστηκε και ένας πολίτης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ