Τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν: Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και οι ελληνογαλλικές σχέσεις

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν: Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και οι ελληνογαλλικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και η ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συζητήθηκε, ακόμη, η πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου διά θαλάσσης, αναγνωρίζοντας τις επιχειρησιακές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν και σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα παράσχει ακτοπλοϊκά μέσα για μεταφορά ανθρωπιστικής

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τη Γάζα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του τόνισε πως «οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των ομήρων».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα όπως και η Κύπρος βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κρίσης, σημειώνοντας πως το ελληνικό κράτος ήδη έχει παράσχει, με εναέρια μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε, επίσης, υπέρ της κυπριακής πρότασης περί δημιουργίας ενός θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα και σημείωσε πως η Ελλάδα προτίθεται να συμμετάσχει ενεργά στο εγχείρημα. Τέλος, ο πρωθυπουργός μίλησε για την αναγκαιότητα «να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για πολιτική λύση στη σύγκρουση αυτή, που είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής

Πριν από τη διάσκεψη ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Mohammad Ibrahim Shtayyeh. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων και υπογράμμισε την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων για να υπάρξει σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και τους εμπλεκόμενους εταίρους για την πιθανότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου διά θαλάσσης με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ