Θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο θέτει εκ νέου ο Ερντογάν

Θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο θέτει εκ νέου ο Ερντογάν

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

 

«Όσοι κάνουν σχέδια σε νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στον Αιγαίο να ξέρουν πως το πεδίο δεν είναι ελεύθερο», είπε Τούρκος πρόεδρος, σε επίσκεψή του σε ναυπηγεία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει τις ακτές μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη δεν αντιτίθεται στον τουρκικό νόμο ή το διεθνές δίκαιο.

«Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ», ανέφερε.

 

Επίθεση στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τη χώρα μας ότι εμποδίζει την πρόσβαση της Τουρκίας στη θάλασσα.

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», ανέφερε.


Δεν οπισθοχωρεί από τις συμφωνίες με τη Λιβύη

Αμετακίνητος είναι ο Τούρκος πρόεδρος και όσον αφορά στη Λιβύη, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία θα αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία «αποκλείεται» να οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS