Το ιρανικό τάνκερ κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί άπραγο στη Μεσόγειο

Το ιρανικό τάνκερ κινδυνεύει να ακινητοποιηθεί άπραγο στη Μεσόγειο

Σοβαρά εμπόδια αντιμετωπίζει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που απελευθερώθηκε από το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς την Καλαμάτα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal».

Μετά την κατηγορηματική άρνηση της Αθήνας να εξυπηρετήσει το πλοίο (είχε δηλώσει ότι από το Γιβραλτάρ κατευθύνεται στην Καλαμάτα), οι διαχειριστές του πλοίου έχουν εξετάσει την Κύπρο ως εναλλακτικό προορισμό για ανεφοδιασμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όμως ούτε κυπριακές εταιρείες εμφανίζονται πρόθυμες να αψηφήσουν τα μηνύματα της Ουάσιγκτον, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε στην WSJ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι επίσης απρόθυμη να επιτρέψει στο τάνκερ να μεταφορτώσει τα βαρέλια που μεταφέρει ενώ βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι η Ελλάδα δεν θα διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο την πλεύση του τάνκερ, ειδικά εάν προορισμός του φορτίου του είναι η Συρία.

Με βάση τα δεδομένα, είναι ορατό το ενδεχόμενο το Adrian Darya 1 να ακινητοποιηθεί άπραγο στην Μεσόγειο Θάλασσα, καθότι δεν βρίσκει λιμάνι κατάπλου, ουδείς δέχεται να το ανεφοδιάσει και δεν έχει επαρκή καύσιμα ώστε να επιστρέψει στο Ιράν.

Το τάνκερ έχει τόσο μεγάλο εκτόπισμα ώστε να είναι αδύνατη η πλεύση μέσω της διώρυγας του Σουέζ, και συνεπώς θα πρέπει να κινηθεί ξανά μέσω των στενών του Γιβραλτάρ και γύρω από την Αφρική.

Η αβεβαιότητα όσον αφορά το Adrian Darya 1 έχει περιπλέξει την διαπραγμάτευση για απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου, που φέρει βρετανική σημαία και κρατείται στο Ιράν από τον Ιούλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ