Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την απόφαση για εξοπλισμό των Κούρδων

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την απόφαση για εξοπλισμό των Κούρδων

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ δήλωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές παρέλαβαν ελαφρύ οπλισμό και οχήματα από τον αμερικανικό στρατό.

Ένας άλλος αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως η διανομή των όπλων ξεκίνησε κατά το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από την εντολή που έδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η απόφασή της να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές του ΙΚ στην Συρία, μπορεί να καταλήξει να βλάψει την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των κουρδικών δυνάμεων είναι αναγκαίος για την ανακατάληψη της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στην Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Ουάσιγκτον αναζητεί παράλληλα τρόπους προώθησης της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ-Τουρκίας για την στήριξη της μάχης ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Δεν έχει καταστεί σαφείς αν αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί αρκετή για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ